De stage of Beroeps Praktijk Vorming (BPV) is voor studenten van het Clusius College het leukste maar ook het meest spannende deel van de opleiding. Ze krijgen de mogelijkheid om alle opgedane kennis in de praktijk te brengen. 

Dankzij leerbedrijven doen studenten kennis en werkervaring op, een onmisbare schakel in de opleiding. Als leerbedrijf maak je kennis met de werknemer van de toekomst. Dat is een kans, maar ook een uitdaging. Veel voorkomende vragen zijn: hoe gaan we de stagiair begeleiden? Hebben we een geschoolde, enthousiaste praktijkbegeleider in huis? Waar plaatsen we deze in de organisatie? Zijn we reeds erkend voor deze opleiding?

Voor wie behoefte heeft aan handvatten om de studenten te begeleiden, biedt het Clusius College sinds juli 2021 via e-learning de cursus praktijkopleider aan. De praktijkopleider is werkzaam bij een leerbedrijf en vanuit de praktijk verantwoordelijk voor het volgen en beoordelen van de ontwikkeling van de medewerker. Daarmee is hij of zij een verlengstuk van de onderwijsinstelling die de eindverantwoordelijkheid voor de BPV draagt.

Interesse? Schrijf dan hier in 

Vragen over het opleiden van u of een van uw medewerkers? Neem dan contact op met accountmanager Jeroen Visch: j.visch@clusius.nl 
 

Meer nieuws

Nico Hoogendoorn

Broccoliteler Nico Hoogendoorn: “Wachten op wetten en regels? Ga liever zelf actief aan de slag!”

Nico Hoogendoorn is één van de telers die meedoet aan het POP3-project Weersbestendige broccoli....

Clusius College Alkmaar genomineerd voor de Impactprijs Groen Onderwijs 2021

Het project All You Need is Foodtour is genomineerd voor de Impactprijs Groen Onderwijs 2021. Een...

Foodportret: Bjorn loopt stage bij NMK Esbaco

Foodstudent Bjorn loopt stage bij NMK Esbaco: meten, controleren, afvinken en gáán! Weten wát je...